Langer thuis in een geschikte woning

Bij het ouder worden kunt u te maken krijgen met beperkingen. U kunt bijvoorbeeld geen trappen meer lopen of u zit in een rolstoel. Er zijn veel mogelijkheden om ook dan fijn langer thuis te kunnen en blijven wonen. We helpen u graag de weg te vinden, zodat u passend kunt wonen. Soms is een aanpassing in uw woning wenselijk. In andere gevallen is verhuizen naar een betere woning een oplossing.

De verhuiscoach kan u ondersteunen bij het maken van keuzes die bij u passen

De coaches zijn een initiatief van de provincie Gelderland en Oosterpoort. Vivian van Trienen en Diana Sillessen gaan graag met u in gesprek. Zij kunnen belemmeringen om te gaan verhuizen wegnemen. Verhuizingen zijn goed voor de doorstroming van huurwoningen. Zo komen er namelijk weer woningen vrij voor andere doelgroepen.

Met voorrang verhuizen naar een geschikte woning

U kunt, als 55-plusser, vanaf 16 oktober voorrang krijgen als u verhuist van een grote eengezinswoning naar een kleinere woning met maximaal 2 slaapkamers. Eerst is er contact nodig met de verhuiscoach. Die kijkt of u voldoet aan onderstaande voorwaarden. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan krijgt u een vinkje bij uw inschrijving als woningzoekende bij Entree. U krijgt dan voorrang als een woning bij Entree wordt aangeboden met het label van groot naar beter. Reageren er meer mensen? Dan komt degene aan de beurt met de langste meettijd.

Er zijn voorwaarden om met voorrang te verhuizen

  • U bent 55 jaar of ouder.
  • U staat ingeschreven bij Entree als woningzoekende.
  • De woning die u achterlaat moet minimaal 65 m2 groot zijn en minimaal 3 slaapkamers hebben.
  • U bent huurder van een sociale huurwoning van een corporatie die meedoet met van groot naar beter. Bv Oosterpoort

Meenemen van de huur van de huidige woning is soms mogelijk

Hierdoor heeft de 55-plusser met een huurwoning van Oosterpoort een mooi voordeel en hoeven de woonlasten niet hoger te worden. Dit geldt alleen voor woningen met het label 'Van groot naar beter'. Als dit aan de orde is, staat dit bij de advertentie vermeld. Bij nieuwbouwwoningen geldt dit niet. Hier zijn de woonlasten al lager omdat de woningen energiezuinig zijn.

Geschikte woningen per dorp

Gemeente Berg en Dal

Gemeente Heumen

Bij de eerste link hieronder ziet u de verschillende huurprijzen van de woningen in 2024.

Denkt u: 'dat wil ik ook wel?'

Neem contact op met d verhuiscoach. U kunt hiervoor mailen naar: verhuiscoach@gelderland.nl. U mag natuurlijk ook met ons bellen via (024) 399 55 55.

Aanpassingen in uw woning

Soms is een kleine aanpassing al voldoende om met plezier in uw huidige woning te blijven wonen. Denk aan een douchezitje of een extra trapleuning. Bent u benieuwd wat er mogelijk is op het gebied van woningaanpassingen? Vul dan deze huistest in.

Weet u wat u graag wilt aanpassen in uw woning? In deze keuzelijst ziet u met welke aanpassingen we u kunnen helpen. Heeft u behoefte aan meer informatie of een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op.