Uw woning goed beveiligd

Veilig wonen is erg belangrijk. Daarom investeren we in het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Helemaal gratis en zonder huurverhoging. Al onze woningen zijn voorzien van veilig hang- en sluitwerk, een rookmelder en een buitenlamp.

Veel voordelen

Onderzoek van de politie laat zien dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen zinvol is. In wijken met gecertificeerde woningen is het aantal inbraken drastisch gedaald. Het keurmerkcertificaat geeft bovendien bij veel verzekeringsmaatschappijen korting op de inboedelverzekering.

Tien jaar geldig

Let op: het keurmerkcertificaat blijft tien jaar geldig. Oosterpoort zorgt niet voor verlenging. Als u wilt, kunt u zelf een nieuw certificaat aanvragen. Let hierbij op dat u het certificaat aanvraagt bij een erkend PKVW-bedrijf. Meer informatie over deze bedrijven vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

Vraagt u geen nieuw certificaat aan, dan is het verstandig uw verzekeringsmaatschappij te informeren. U moet dan uw polis laten aanpassen. Anders bent u door een onterechte korting onderverzekerd.

Let op met onderhoud en verbouwen

Is uw woning gecertificeerd? Let dan op als u gaat verbouwen. Misschien moet u extra beveiligingsmaatregelen nemen en een nieuw certificaat aanvragen.

Ook het onderhoud van de buitenlamp en rookmelder is aan u. Zorg ervoor dat u lege batterijen en kapotte lampen op tijd vervangt.

Keurmerk bij nieuwbouw

Ook bij nieuwbouwprojecten werken we aan veilig wonen. En daar komt nogal wat bij kijken. Een sociaal veilige wijk heeft ruime straten en overzichtelijk ingerichte parkeerruimtes, speelplekken en achterompaden. Bij het ontwerpen en plannen houden we hier rekening mee.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren