Passend toewijzen

Entree.nu heeft duidelijke filmpjes laten maken om passend toewijzen uit te leggen. Klik hier of op de afbeelding hieronder om naar de webpagina van Entree te gaan waar u de filmpjes kunt bekijken. 

Over passend toewijzen

Passend toewijzen is een wettelijke norm uit de nieuwe Woningwet waar landelijk alle woningcorporaties aan moeten voldoen. Oosterpoort dus ook. In dit bericht leggen wij uit wat dit voor u betekent.

Wat betekent passend toewijzen?

De overheid heeft deze norm in de nieuwe Woningwet opgenomen om te voorkomen dat huishoudens met een beperkt inkomen in een te dure woning terechtkomen. De overheid wil hiermee de kosten voor de huurtoeslag beperken en de woonlasten voor huishoudens met een laag inkomen betaalbaar houden. Passend toewijzen wil dus eigenlijk zeggen "huren naar inkomen".

Wat betekent dit voor woningzoekenden?

Door het passend toewijzen moeten de aangesloten corporaties bij het toewijzen van woningen rekening houden met de huishoudgrootte en het verzamelinkomen van de nieuwe huurder.

Bent u op zoek naar een woning en heeft u een inkomen onder de huurtoeslaggrens? Dan komt u alleen in aanmerking voor woningen met een huur tot en met € 619,01 (als u met één of twee personen bent) of tot en met € 663,40 (als u met drie of meer personen bent). Hierdoor huurt u een woning met een huur die past bij uw huishoudinkomen. 

Huurwoningen tot en met € 737,14

Huurwoningen tot en met € 737,14 euro worden door Entree geadverteerd. In dit schema passend toewijzen ziet u op welke woningen u via Entree kunt reageren. Dit is afhankelijk van uw inkomen en huishoudgrootte.

Huurwoningen boven € 737,14

Woningen met een huurprijs boven € 737,14 worden bij Entree onder "Direct te huur" aangeboden. Bij deze woningen geldt meestal een minimaal inkomen. Dit staat bij de advertentie vermeld.

Controleer uw inschrijfgegevens via Mijn Entree!

Het is belangrijk dat de gegevens van uw inschrijving bij Entree kloppen. Zodra er veranderingen in uw verzamelinkomen of de samenstelling van uw huishouden zijn, pas dit dan direct aan. Dat voorkomt teleurstellingen achteraf. Controleer daarom direct via Mijn Entree het verzamelinkomen van uw huishouden én uw huishoudgrootte.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren