Een fijn thuis in 2020

Oosterpoort verhuurt ongeveer vijfduizend woningen in de gemeenten Heumen en Berg en Dal. Samen met onze ketenpartners zorgen we voor een fijn, betaalbaar en warm thuis voor mensen die daarin zelf niet kunnen voorzien.

De missie van Oosterpoort: een fijn thuis voor alle huurders

Bij alles wat we doen, staan onze klanten centraal. We werken hard om onze dienstverlening voortdurend te verbeteren. In 2019 hebben we samen met onze ketenpartners verschillende nieuwe diensten geïntroduceerd, zoals het Pluspakket.

Daarnaast betrekken we bewoners steeds meer bij het maken van ons beleid. In 2019 hebben we bijvoorbeeld gewerkt met klantenpanels. Ook laten we regelmatig onderzoeken hoe tevreden bewoners zijn over onze dienstverlening. Lees meer.

Langer thuis

Steeds meer mensen wonen langer zelfstandig. Oosterpoort helpt ouderen om een passende woonsituatie te creëren. Maatwerk is daarbij erg belangrijk. Soms zijn kleine aanpassingen al voldoende. Maar als blijkt dat mensen liever verhuizen naar een meer geschikte woning, helpen we ook daarbij.

In 2019 zijn we verder gegaan met het langer-thuisproject in Leuth. We organiseerden in het kader daarvan een informatiebijeenkomst. In Groesbeek voerden we ‘Achter-de-voordeur-gesprekken’ om onzichtbare hulpvragen zichtbaar te maken. En in Overasselt hebben we LEGO ingezet om samen met bewoners de leefbaarheid te verbeteren. Lees meer.

Een energiezuinig thuis

Oosterpoort werkt al jaren hard aan verduurzaming. Inmiddels hebben onze woningen gemiddeld energielabel B. Daarmee horen we bij de kopgroep van woningcorporaties in Nederland. Ook in 2019 hebben we weer woningen verduurzaamd.

Bovendien hebben we een succesvolle proef met zonnepanelen uitgevoerd. Inmiddels zijn al ruim honderd woningen in Heumen, Nederasselt en Overasselt voorzien van panelen. De bewoners zijn enthousiast over deze duurzame manier van energieopwekking. Ook besparen zij hiermee op hun woonlasten. Lees meer.

Een betaalbaar thuis

Oosterpoort biedt een fijn en betaalbaar thuis aan mensen met lage inkomens. We zorgen dat we de huur van onze woningen betaalbaar houden. In 2019 staken we weer veel energie in verduurzaming, zonder dat we daarvoor een huurverhoging vroegen. Bovendien zorgen we dat de jaarlijkse huurverhoging beperkt blijft.

Toch kan het gebeuren dat mensen de maandelijkse huur niet kunnen betalen. Om huurders met betalingsproblemen tijdig te helpen, ondertekenden we in 2019 een convenant en startten we met een nieuwe campagne. Dat deden we samen met de gemeenten Heumen en Berg en Dal en woningcorporatie Waardwonen. Lees meer.

Feiten en cijfers

We kunnen onze dienstverlening ook in cijfers en figuren weergeven. We hebben de belangrijkste resultaten uit 2019 in één oogopslag weergegeven. Lees meer.

Meer weten?

Klik dan in het linkermenu op de artikelen en lees alles over onze activiteiten in 2019. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het nieuwe jaarbericht? Meld u dan aan voor onze mailinglijst. Benieuwd naar ons jaarverslag van 2019? Klik hier.