Alzheimer Café opent in gemeente Berg en Dal

5 december 2018

Alzheimer Café opent in gemeente Berg en Dal

Het Alzheimer Café start nu ook in de gemeente Berg en Dal! Het eerste café is op 7 januari om 19.30 uur in Gasterij 't Groeske in Groesbeek. 

Over het Alzheimer Café

Een Alzheimer Café biedt een veilige, laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun familie, vrienden of buren. Het Café biedt hen informatie en steun. Gasten worden uitgenodigd om vragen te stellen of om ervaringen te delen. Onder het publiek van het Alzheimer Café zijn lokale hulp- en dienstverleners aanwezig. Ook zij kunnen hun ervaringen of adviezen delen met de bezoekers. 

Verschillende thema's

Iedere avond heeft een centraal thema, zoals gedragsveranderingen; sociaal contact, beweging en muziekbeleving; juridische zaken of zorgmogelijkheden. Gastsprekers leiden ieder thema in. Dit kunnen bijvoorbeeld een huisarts, een specialist ouderengeneeskunde, een mantelzorger, een jurist, een persoon met dementie zelf, of een zorgtrajectbegeleider zijn.

De komende cafés

Is het vergeetachtigheid of is het dementie?
7 januari 2019

Wat is de rol van de huisarts?
4 februari 2019

Leef je leven met dementie
1 april 2019

Meer informatie

Locatie:   Gasterij 't Groeske, Stationsweg 9t, Groesbeek
Inloop:          19.00 uur
Start:   19.30 uur
Einde:   21.00 uur
Toegang:   gratis, aanmelden is niet nodig
Inclusief:   koffie en thee
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren