Gezocht: 100 nieuwe maatjes!

10 januari 2019

Gezocht: 100 nieuwe maatjes!

Waardering, gezelligheid, er zijn voor een ander dat geeft kleur aan uw leven en dat van een ander. MaatjesHeumen is daarom op zoek naar mensen die maatje willen worden. Daar is veel behoefte aan.

Iedereen kan maatje worden

Een luisterend oor bieden, samen iets gezelligs, cultureels of sportiefs doen of praktische steun bij doktersbezoek. Dat is wat een maatje doet. Een maatje is iemand die er gewoon ís voor een ander, zonder voor hem te zorgen. Maatje zijn is zinvol vrijwilligerswerk. Iedereen is welkom als steuntje in de rug van iemand die dat even nodig heeft. Het is ook te combineren met een drukke baan, aangezien een uurtje in week voor iemand anders juist het verschil kan maken. 

Wederzijds plezier

Bij maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun wekelijke, of tweewekelijkse ontmoeting. De organisatie waar de vrijwilliger aan de slag gaat, zorgt voor goede begeleiding en gaat op zoek naar iemand waarmee het klikt.

Contact en aanmelden

Meld je via MaatjesHeumen aan bij een maatjesproject. Of maak een afspraak bij het vrijwilligerssteunpunt, voor persoonlijk advies. Dat kan via het mailadres of de gemeente Heumen via (024) 358 83 00.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren