Jongeren Kekerdom bieden petitie ‘Het Haonehart moet blijven’ aan

8 juli 2019

Jongeren Kekerdom bieden petitie ‘Het Haonehart moet blijven’ aan

Met een strijdlustig hart boden maandagmiddag jeugdige bewoners van Kekerdom een petitie aan bij Oosterpoort. Zij vragen Oosterpoort om ’t Haonehart, de groene ontmoetingsplek van Kekerdom ook na 2020 te behouden.

t’Haonehart als bewonersinitiatief

De petitie met kindertekeningen, belevingsverhalen en foto’s werd aangeboden door leerlingen van de Laurentiusschool en hun ouders. Op de plek van ’t Haonehart stonden ooit 12 woningen van Oosterpoort. De woningen werden gesloopt en sinds een jaar of 5 is de grond in tijdelijke bruikleen bij een bewonersinitiatief. ’t Haonehaart is in die jaren uitgegroeid van trapveldje naar een speel- en ontmoetingsplek voor alle dorpsbewoners. Tijdens schooldagen is het heerlijk spelen in de pauzes of bij het overblijven. Maar ook in de weekenden wordt er gevoetbald en gebouwd aan hutten op het terrein. In de winter kan er zelfs worden geschaatst. Logisch dat de bewoners van Kekerdom dit kleine groene paradijs willen behouden.

Woonbestemming

De grond heeft tot 2020 de bestemming wonen. Volgend jaar vindt een herijking plaats van de bestemming. Dit is iets dat elke 10 jaar plaatsvindt. Voor Oosterpoort het moment om kritisch te kijken naar mogelijke toekomstplannen. Dit kan het continueren zijn van de tijdelijke bruikleen. Maar het verkopen van de grond behoort ook tot de mogelijkheid.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren