Toekomstplannen woningen aan De Dries 25 tot en met 35

17 september 2020

Toekomstplannen woningen aan De Dries 25 tot en met 35

Misschien heeft u het al gehoord? Oosterpoort heeft vorige week gesprekken gevoerd met de bewoners van woningen van de Dries 25 tot en met 35. En vandaag ontvangen de omwonenden een brief.

Slopen woningen

Voor Oosterpoort zijn deze woningen aan de Dries niet meer te behouden voor de toekomst. De locatie biedt ruimte om meer woningen te bouwen dan er nu staan. Daarmee kunnen wij meer huishoudens, zowel ouderen als jongeren, een woning bieden die bovendien gasloos en duurzaam is. De huidige bewoners gaan wij vanzelfsprekend goed begeleiden tijdens dit proces.

Wonen in de gemeente Berg en Dal

De vraag naar woningen is de laatste jaren enorm toegenomen. Zowel voor jongeren als ouderen is het woningaanbod te krap. Zij kunnen heel moeilijk een geschikte woning vinden in onze gemeente. In de gemeente Berg en Dal moeten er de komende jaren ongeveer 1200 woningen bij komen. Dat is heel veel. Oosterpoort is daarom samen met de gemeente op zoek naar ruimte waar woningen gebouwd kunnen worden. 

In 2021 meer informatie

We gaan verder met het uitwerken van de plannen. Daarna nemen we een definitief besluit. Halverwege volgend jaar verwachten we meer informatie te hebben. 

Meer informatie

Heeft u na het lezen van dit bericht nog vragen? Neem dan gerust contact met ons. U bereikt ons per mail via info@oosterpoortwoon.nl of per telefoon via (024) 399 55 55.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren