Inschrijven

Staat u al ingeschreven bij Entree als woningzoekende? Alleen dan kunt u reageren op een van onze woningen. Op deze pagina leest u hier meer over.

Inschrijven

Op de website van Entree kunt u zich inschrijven. Dit gebeurt via een stappenplan. U ontvangt een inschrijfnummer waarmee u op woningen in de hele regio kunt reageren. Schrijf u nu in.

Reageren

Reageren op een woning kunt u ook doen via de website van Entree. Ze passen het woningaanbod elke werkdag aan. U mag op maximaal twee woningen tegelijk reageren. Op uw profiel ziet u wanneer u weer kunt reageren op andere woningen. Op de website van Entree vindt u meer informatie hierover.

Inkomensgrens

Als u een woning van ons huurt, moet u voldoen aan de voorwaarden van "Passend Toewijzen". Voldoet u hieraan? Dan kunt u ons een inkomensverklaring (IB60) sturen om dit aan te tonen. U kunt dit voor u en uw partner opvragen bij de Belastingdienst, via hun telefoonnummer 0800 0543. U kunt de verklaring ook downloaden via Mijn Belastingdienst. Zonder dit formulier kunnen we u geen woning toewijzen.

Let op: het inkomen dat op de inkomensverklaring staat, gaat altijd over het voorgaande jaar. Om het actuele inkomen te berekenen, wordt jaarlijks een correctiefactor vastgesteld. Hiermee vermenigvuldigt u het totale gezinsinkomen. Het kan dus zijn dat u volgens de inkomensverklaring wel onder de inkomensgrens zit, terwijl de correctieberekening laat zien dat u er niet onder zit. U komt dan niet in aanmerking voor de woning.

Meettijd

Bijna al onze woningen bieden we aan op basis van meettijd. Meettijd is voor starters de inschrijfduur bij Entree en voor doorstromers de woonduur. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Entree.

Loting

Ongeveer 15% van de vrijkomende huurwoningen verloten we. Dit doen we ook via Entree. Iedereen maakt bij loting evenveel kans op een woning. Dit gaat buiten de meettijd om.