KoopGarant: een betaalbare woning mét terugkoopgarantie

Droomt u ervan om een eigen huis te kopen? Een fijne plek die u naar uw eigen wensen kunt inrichten? Als dit financieel net niet haalbaar is, dan kan KoopGarant dé manier zijn om toch een woning te kopen. We verkopen een deel van de woningen met KoopGarant.

Wie kan een KoopGarantwoning kopen?

Starters op de koopwoningmarkt met een middeninkomen kunnen bij ons een KoopGarantwoning kopen. Heeft u, of hebben jullie, een (gezamenlijk) jaarinkomen tot € 54.000,-? Dan komt u in aanmerking voor een KoopGarantwoning. Het inkomen is te vinden op de aanslag inkomstenbelasting of een inkomensverklaring van De Belastingdienst.

Heeft u al een eigen koopwoning (gehad)? Dan komt u bij ons niet voor een KoopGarantwoning in aanmerking.

Hoe werkt KoopGarant bij ons?

  • U koopt de woning voor een door ons vastgesteld bedrag.
  • U krijgt een korting op de taxatiewaarde. Hierdoor heeft u een lagere hypotheeklast. Dit kortingsbedrag is geen "cadeau". Wij blijven hier namelijk altijd de eigenaar van.
  • U verkoopt de woning altijd aan ons terug als u gaat verhuizen.
  • U moet zelf in de woning wonen. U mag de woning dus niet (onder)verhuren.
  • De toewijzing van een KoopGarantwoning gebeurt door middel van loting. Er is namelijk veel belangstelling voor KoopGarantwoningen.
  • Uw inschrijving voor de loting van een KoopGarantwoning kunt u achteraf niet meer aanpassen. Dus schrijft u zich alleen in? Dan kunt u na het inloten geen extra persoon aan het contract toevoegen. Schrijven jullie je samen in? Dan kunnen jullie na het inloten niet één persoon van de inschrijving afhalen. Schrijven jullie je twee keer in? Bijvoorbeeld alleen en met partner? Dan doen beide inschrijvingen helaas niet mee aan de loting.
  • Bent u ingeloot voor een woning? Dan levert u aan ons een uittreksel "Basisregistratie Personen" aan. Hierop staat de adreshistorie. Ook levert u uw inkomensgegevens aan. U vraagt hiervoor een inkomensverklaring bij De Belastingdienst op.
  • Wij kiezen als verkoper de projectnotaris. Dat is Mostart & Timmermans Netwerknotarissen.
  • De informatiebrochure KoopGarant met uitgebreide informatie en rekenvoorbeelden is onderdeel van de overeenkomst. U kunt deze brochure alvast lezen.

Meer weten?

Kijk dan ook op de website van Opmaat, de ontwikkelaar van KoopGarant. Op hun website leest u alle informatie. Ook geeft Opmaat antwoord op veelgestelde vragen over KoopGarant.